Image is missing!

Stævnemøde med Kongsted

Andreas Kongsted er en anerkendt DJ og musikproducer, der har været aktiv DJ siden 2002 og producer siden 2010.

Vi satte Kongsted i stævne til en snak om hans valg af Native Instruments KOMPLETE som det foretrukne ”arbejdsredskab”, og hvordan det hjælper ham til at nå nye mål i hans musikkarriere.

“Min inspiration til producering af musik kommer fra mine mange timer ved DJ-pulten. Da jeg begyndte at producere musik, havde jeg allerede spillet som DJ i 10 år”.

Du har været i London på “Studietur” – hvad var planen med det og hvad er der kommet ud af det indtil nu?

“Planen med at tage til London var at få lidt udenlandsk inspiration. Mange i denne branche drømmer om at lave et internationalt hit og komme ud over landets grænser. Det tror jeg ikke sker ved “bare” at sidde herhjemme. Vi skal ud og samarbejde med nogen, der ikke nødvendigvis er danske. Så kan jeg bruge min filosofi om musik, og det jeg brænder for, og kombinere det med disse sangskrivere og topliners. Turen til London var egentlig mest for at jagte vokaler – jeg synger nemlig af helvede til, og jeg er heller ikke særlig god til at skrive tekster endnu. Men det er der heldigvis mange andre der er. Så jeg havde en masse beats med hjemmefra, for at finde ud af, hvad de følte mest for i London. Det var fedt at komme med i sangskriverprocessen og samtidig prøve at arbejde sammen med nogle, der har et større ordforråd end danskerne".

"Sådan en session går ud på at præsentere en masse beats, som de så prøver at topline/skrive tekst til. På 45 dage havde jeg 30 af sådanne sessions med alle mulige forskellige mennesker. Sangskrivere og topliners er alle forskellige, der er ikke 2 der gør tingene på samme måde. Nu har jeg så fået et netværk op at stå. Jeg har fundet ud af, hvem der var fede at arbejde sammen med. Planen er så at arbejde videre med nogle af dem, jeg havde god kemi med".

Hvilken Native Instruments software kan du bedst lide, og hvorfor?

“Jeg bruger sådan set KOMPLETE-pakken ret bredt. Elektronisk musik er født i et computer-univers, men jeg kan godt lide at proppe lidt mere organiske-lydende elementer ind i Kontakt Player. Det lyder meget ægte i forhold til de andre forskellige ting, der er på markedet, og det bløder på en eller anden måde elektronisk musik op og gør det bedre for øret. Jeg bruger rigtig meget de strings, der er i pakken. Specielt Staccato Strings har en super fed lyd. Alicias Keys er altid en go-to, når man skal lave akkorder eller vibe – simpelthen fordi det bare lyder fantastisk. Så det er en rigtig stærk maskine til at starte et track fra bunden, men samtidig også til at arbejde videre med. Mulighederne er bare uendelige".(Læs mere om KOMPLETE-pakkernes fulde indhold her: KOMPLETE)

"Jeg har haft KOMPLETE KONTROL S61 i et stykke tid og har nu også brugt dens lillebror S25. (Læs mere om KOMPLETE KONTROL her: KONTROL). Jeg kan virkelig godt lide feelingen med tangenterne, og samtidig er det flot, og man føler sig inspireret, af den måde det lyser og ser ud på. Den måde som det linker op med KOMPLETE pakken, giver bare et super godt workflow. Tit er mine set-ups små og kompakte, så jeg let kan have det med rundt. Det skal være hurtigt at sætte op, fordi man ikke altid har så lang tid sammen med dem, man gerne vil arbejde med. KOMPLETE er et virkelig godt arbejdsredskab, for man kan møde en, der siger “jeg kan bedst skrive henover en guitar”, eller “jeg groover bedst med en fed bassline” og det er super-let at finde og lave om i KOMPLETE. Når man kobler den op med hardwaren, der både er intuitiv og hurtig at bruge, så får jeg mest muligt ud af tiden".

 

"På nummeret Say My Name, bruger vi Alicias Keys til klaver-delen, det giver en rigtig fed vibe. Den ligger gennemgående i nummeret for at give et organisk element. Tracket er en kombination af hiphop og nogle opløftende elementer. Jeg tror faktisk, at jeg på alle mine produktioner har noget med fra KOMPLETE-pakken".

Hvad har været den største oplevelse i din karriere indtil nu?

“Det må være at lukke Bøgescenen på Skanderborg Festival i 2016 om fredagen. Vi brugte 3 måneder på at forberede det show, med alt hvad der hører sig til af visuals osv. Det eneste der ville være større, ville være at lukke Orange Scene om lørdagen på Roskilde Festival, men det ved jeg godt er mere en drøm. Men det var det egentlig også at spille på Bøgescenen, og den gik jo i opfyldelse".

"Mit mål med musik er at glæde så mange mennesker som overhovedet muligt. Jeg ved godt, at alle mennesker i verden ikke kommer til at kunne lide min musik, men med det som mål kan jeg altid kun blive bedre. Det ville være sejt at lave et show på størrelse med Bøgescenen i udlandet. At slå igennem uden for landets grænser og se ens musik glæde andre mennesker. Det er lidt den samme indstilling jeg går i studiet med – jeg går ikke i studiet for at lave et dansk hit. Alle mine ting har altid skullet kunne klare sig på det internationale marked. Jeg har aldrig lavet noget på dansk og har heller ikke planer om at gøre det. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at spille et show i England eller USA for at se, om min musik fungerer uden for Danmark".

Til spørgsmålet om hvordan KOMPLETE hjælper Kongsted med at nå sine mål svarer han:

“Mange snakker altid om at producere noget, der har en international lyd. Det er virkelig svært at sætte en finger på, hvad denne internationale lyd er. For mig er det en form for kvalitetet i lydene, for man kan godt snakke om gode og dårlige lyde, men der hjælper KOMPLETE rigtig meget, fordi det bare altid lyder godt. Jeg bruger en del BATTERY til at lave grooves med og også MASCHINE, da jeg godt kan lide at få det ud i fingrene. De instrumenter har en anden form for kvalitet i deres lyd, og det gør at mange af de tracks man arbejder på, får denne her internationale lyd, og det lyder bare godt. Det kan godt lyde gammelt og smadret, men det skal stadig lyde godt, det er lidt svært at forklare. Man kan fx høre mange af Drakes nye ting. Hans album lyder super under-produceret, men det lyder bare stadig godt, samtidig med, at det lyder gammelt og beskidt. Vi prøver nogle gange at få det til at lyde vintage – simpelthen ved at smadre og distorte det. Så er det jo svært at få det til at lyde pænt også, og der hjælper rigtig mange af NATIVE INSTRUMENTS produkter, fordi grundlyden allerede er god". Læs mere om NATIVE's MASCHINE-produkter her: MASCHINE

"Jeg bruger tit KOMPLETE, da det er så intuitivt – også selvom jeg har fået sample packs fra andre, for så åbner jeg dem i BATTERY og får lavet et mega fedt groove med det. Samtidig er det interne bibliotek bygget så godt op, at du hurtigt har overblik og kan finde lige nøjagtig den lyd, som man gerne vil bruge".

Se YouTube-videoen "Say my name" her: youtube_QXflOJJ4SQ

 

 • Native Instruments Komplete 11 Select
  - Varenummer: NI-24221

  Native Instruments Komplete 11 Select

  levering: 1 - 2 dage
  KOMPLETE SELECT Den store lillebror i KOMPLETE familien 11 produkter, over 2,500 lyde, og over 25 GB instrumenter & effekter.
  DKK
  1.028,00
 • Native Instruments Komplete Kontrol Keyboard S88
  - Varenummer: NI-23588

  Native Instruments Komplete Kontrol Keyboard S88

  levering: 1 - 2 dage
  Komplete Kontrol S-seriens evolution fortsætter. Den nye Komplete Kontrol S88 byder på et professionelt, fuldt vægtet hammer-action keyboard.
  DKK
  4.860,00