Image is missing!

Mikrofonløsninger til iOS-enheder

Som du sikkert allerede ved, så er din smartphone et teknologisk vidunder, hvis teknologi og funktioner kun er blevet bedre og bedre siden introduktionen af den første smartphone tilbage i 1994.IBM Simon blev lanceret i 1994 og er anset som den første ”Smartphone” med en vægt på over et halvt kilo og batteritid på 1 time.

IBN Simon tilbød basale funktioner såsom touch-skærm, e-mail, kalender, lommeregner, kontaktbog mm. På tidspunktet for dens introduktion var det revolutionerende funktioner, men i dag bliver disse funktioner anset som en basal selvfølge.

På trods af at smartphones i dag mildest talt har gennemgået en teknologisk revolution siden lanceringen af IBM Simon, så er der én essentiel funktion, som ikke har oplevet de samme teknologiske fremskridt nemlig mikrofonen.  

450px Ibm bellsouth simon ny

Mikrofonerne i moderne smartphones er ikke som sådan ”dårlige” de er simpelthen bare begrænset af det kompakte design man finder ved moderne smartphones.

Mikrofonernes begrænsninger viser sig for alvor, når det kommer til lydoptagelse ved f.eks. videooptagelser og interviews via telefonen. I disse situationer er den indbyggede mikrofon i din smartphone utilstrækkelig hvis lydkvaliteten er et af succeskriterierne.

Hos SC SOUND har vi et godt udvalg af mikrofonløsninger fra RØDE Microphones til iPhone og andre iOS-enheder med Lightning port. De eksterne mikrofonløsninger er opdelt efter funktion:

Videomikrofoner:

  • RØDE VideoMic ME-L: Er en lille mikrofon, der gør det nemt at få kvalitetslyd på din iPhone-/iPad-videoer. Denne eksterne mikrofon har en retningsbestemt mikrofonkapsel, som reducerer distraherende og generende støj fra omgivelserne og fokuserer på lyden direkte foran mikrofonkapslen. Mikrofonen har indbygget 3,5 mm Jackstik til hovedtelefoner og leveres med vindhætte. Den har et fleksibelt monteringsbeslag – så mikrofonen nemt og sikkert kan monteres på din iPhone/iPad via Lightning porten. Størrelsen på VideoMic ME-L er kun 38x21x80mm og vægten er beskedne 34g.

Interview-mikrofoner:

  • RØDE IXY Lightning: Er en stereomikrofon, som består af et par matchende mikrofonkondensatorkapsler, som sidder i en perfekt 90° vinkel. Dette resulterer i en fyldig og ren stereo-optagelse, som især viser sig fordelagtigt, når man skal foretage interviews med sin iPhone/IPad. RØDE IXY har et justerbart monteringsbeslag og tilsluttes via Lightning porten på din IOS-enhed. Skumvindhætte til udendørsbrug, samt etui med lynlås medfølger.
  • RØDE SC6-L Mobile Interview Kit: Er den perfekte løsning til interviews og podcasts, der skal laves på farten i broadcast-kvalitet. Kittet består af to Lavalier-mikrofoner og en TRRS-to-Lightning adapter, udstyret med to 3,5 mm TRRS mikrofon-inputs samt et 3,5 mm output til hovedtelefoner. Til kittet hører desuden to popfiltre, to clips og en opbevaringspose. RØDE SC6-L adapteren kan også købes separat uden Lavalier-mikrofoner.

Hvis din enhed ikke besidder en Lightning port, så har vi følgende mikrofonløsninger, som kan tilsluttes din enheds 3,5mm Jack-stik:

Videomikrofoner:

RØDE VideoMic Me

Interview-mikrofoner:

RØDE BREAKOUT BOX (Lavalier-mikrofoner sælges separat)